3.04.2017г. Кръгла маса “За една по-добра учебна среда” между СУ Кресна и Обществения съвет

На 03.04.2017г. от 17:00ч. в Конферентната зала на 2-ри етаж се проведе Кръгла маса под надслов “За една по-добра учебна среда” между СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Кресна и членовете на Обществения съвет, сформиран към училището. На тази среща бяха обсъдени възможностите за съвместно сътрудничество между училище, родителска общност и институциите, ангажирани с обучението и възпитанието на децата. Дискутирани бяха предложения за по-активно включване на родителите  в училищния живот и тяхното участие в работата по образователни проекти. На участниците в кръглата маса бе представен Проект „Обичам моето училище“ на Фондация „Lightsource charity” по повод посещението на Албена Спърлинг, управител на Фондацията, на 7.04.2017г. от 13:00ч. в училището и бе обсъдено участието на родителите в проекта. Подписан бе „Меморандум за сътрудничество между СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Кресна и Обществен съвет, сформиран към училището“.


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download


Ние вярваме, че нашите инициативи и дейности са полезна стъпка в постигането на по-добра форма за сътрудничество между институции, учители, родители и външни страни.

Дневен ред на Кръгла маса “За една по-добра учебна среда” 03.04.2017 г.

  1. Представяне на Проект „Обичам моето училище“- ВИЖ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА;
  2. Обсъждане на възможностите за съвместно сътрудничество между училище, родителска общност и институции при работата по проект „Обичам моето училище“ към Фондация „Lightsource charity”;
  3. Създаване на постоянна контактна група за работа по съвместни инициативи между двете страни;
  4. Подписване на „Меморандум за сътрудничество между СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Кресна и Обществен съвет, сформиран към училището“.

28.03.2017г.  Започва подготовка за изпълнение на Проект „Обичам моето училище“

[ms_youtube link=“https://www.youtube.com/watch?v=uIFKJGlCQTE“ width=“100%“ height=“100%“ mute=“no“ autoplay=“no“ loop=“no“ controls=“yes“ class=““ id=““][/ms_youtube]

Започва подготовка за изпълнение на проект “Обичам моето училище” съвместно с Фондация LightSource Charity. Целта на предстоящата съвместна работа е да се подобри визуалната учебна среда във всяка една класна стая. Благодарим на екипа на фондацията в лицето на Артър Спърлинг и Албена Тошева, чията инициатива дава възможност да превърнем нашето училище в желана и харесвана територия за нашите деца.

От фондацията са потвърдили посещение в училището на 7 април 2017г. от 13,00ч. Срещата ще се проведе в Конферентната зала на 2-я етаж. В училището е сформиран екип за работа по проекта, като своевременно ще бъде изготвен и времеви план за изпълнение на дейностите. Очакваме разбиране и взаимопомощ от всички заинтересовани страни – ученици, учители, родители, училищна общност. Нека всички заедно създадем красива, уютна и релаксираща среда за нашите деца!!!

Повече информация за проекта на официалния адрес на фондацията:

http://lightsourcecharity.org/bg/i-love-my-school-bg/

Обръщение от Комисията за изпълнение на проекти в училището

Ние – екипът от преподаватели от СУ „Св. Паисий Хилендарски” град Кресна сме посветили нашия професионализъм, обич и внимание на нашите ученици. Поставяме в центъра на творческите си търсения и вдъхновения техните таланти, мечти и очаквания.
Убедени сме в това, че средата, в която учат, растат и общуват е важна за тяхното възпитание, развиване на въображението им, изграждане на ценности като доброта, толерантност, чистота и искреност, личностно достойнство и едно позитивно отношение към себе си и околните. Ако предложим една одухотворена и естетична учебна среда, ще възпитаме любов към ученето и самопознанието, а оттам ще създадем красиви умове, креативни личности и щастливи хора. Ще се мотивираме, като отговорим на няколко важни въпроса, които са поставени като предизвикателства пред съвременното образование и възпитание:
Какво искат децата днес?
1. Да играят;
2. Да се забавляват;
3. Да откриват;
4. Да бъдат изслушвани;
5. Да се зачита тяхното мнение;

Какво обичат децата?
1. Изненадите;
2. Вълшебствата;
3. Загадките;
4. Усмивките;
5. Приятелството;
6. Морето;
7. Слънцето;
8. Снега и пързалките;
9. Хвърчилата;
10. Себе си…

Какво не обичат децата?
1. Скуката;
2. Тъгата;
3. Обидата;
4. Пренебрежението;

От какво се страхуват децата?
1. От тъмнината;
2. От насилието във всичките му форми;
3. От самотата.

Какво заслужават всички деца?
1. Да имат семейство;
2. Да бъдат обичани и обгрижени;
3. Време да играят;
4. Да учат, докато играят;
5. Добро образование;
6. Добри учители;
7. Добро отношение и уважение на личността им;
8. Уютни, чисти, светли и красиви училища.

Какво искаме да дадем на нашите деца, като реализираме проекта „Обичам моето училище”?
1. Да направим училището привлекателна и желана територия за нашите деца;
2. Да възпитаме у тях позитивно отношение към себе си и към света;
3. Да ги научим да бъдат по-добри, защото добрите хора са по-щастливи;
4. Да провокираме у тях желание да четат, защото четящите деца стават по-добри хора;
5. Да възпитаме у тях и едно естетическо чувство, творческо въображение и откривателски дух, за да намерят по-лесно себе си и своето място в света.
6. Да създадем по-приятна атмосфера и за учителите, като по този начин ги извадим от сивотата и рутината, защото добрият учител е този, който не само преподава, а вдъхновява своите ученици.
7. Да приобщим и цялата училищна общност към идеята всички заедно да се погрижим за една по-добра и възпитателна среда за нашите деца, защото образованието и възпитанието е грижа не само на училището, а на семейството и на обществеността.

И всичко това в интерес и в името на нашите деца – децата на България! Всички те заслужават равни възможности за качествено и модерно образование в естетическа и възпитателна учебна среда, за да разгърнат максимално индивидуалните си качества и възможности за успешна реализация в живота.