15.05.2018 Изпращане на Випуск 2018 в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Кресна

Днес /15.05.18г./ бе последният учебен ден за всички дванадесетокласници в България. Денят, в който и ние учениците и учителите на СУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Кресна станахме свидетели на ритуалното излизане на нашите зрелостници от последния учебен час и от училището, в което са извървели цели дванадесет години живот.
Абитуриентите и класната им г-жа Екатерина Димитрова дефилираха облечени в специални тениски с щампа, създадена от Сийка Кесева. Те бяха поздравени от директора на училището г-жа Яневска.
Камелия Григорова прочете своето есе, в което с обични думи се обърна към всички учители на 12.клас. Рецитираха стихове на Петя Дубарова.
Абитуриентите бяха поздравени с няколко песни изпълнени от хора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с ръководител Георги Петков.
Зрелостниците помолиха своите учители за прошка за причинените главоболия, за дребните хитрувания по време на контролни и класни работи, за преписаните домашни, за царските пищови… И им благодариха за преведените на разбираем език уроци, за подкрепата в трудни моменти, за човешкото отношение, за оказаната помощ, за приятелските съвети.
Подариха им снимка на класа, за да им напомня за съвместно изживените училищни мигове.
По стара традиция Симона Илиева връчи специални награди на всеки зрелостник от името на техните следовници от 11. клас.
Класната на абитуриентите г-жа Димитрова подари на учениците си торта с дванадесет свещички послучай навършването на дванадесетте години училищен живот и по едно магнитче с общата им снимка. Изпрати ги с прочувствени слова.
Празникът завърши с училищно хоро.

КЪМ ГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО