Откриване на учебната 2018-2019 година

На 17.09.2018 година, в деня на празника  на Светите мъченици  София, Вяра, Надежда и Любов, тържествено беше открита учебната 2018/2019г. в Средно училище „ Св. Паисий Хилендарски“ – гр.Кресна.

Вълнуващото събитие започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг, под звуците на химна на РБългария и химна на Европа.

С присъствието си на празника ни уважиха г-н Валентин Стоичков – заместник-кмет на община Кресна, отец  Георги Танчев – архиерейски наместник, общински служители, бивши учители, родители и гости. Директорът на училището   г-н Борис Иванов приветства всички присъстващи, като им пожела новата учебна година да бъде успешна и ползотворна. Поздравителни  адреси  бяха  изпратени от Министъра на образованието и науката, Началника на РУО – гр. Благоевград и от инж. Мая Божинова – Председател на Общински съвет  гр. Кресна. Слово от името на родителите на първокласниците беше прочетено от г-жа Анелия Стефанова.

Празникът продължи с богата програма, подготвена и изпълнена от  талантливите  ученици. Хорът при училището, с ръководител г-н Георги Петков, огласи двора с „Химна на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ и песента „Първокласник“. Познати  герои от  любими  детски приказки забавляваха най-малките ученици – първолаците. През тази учебна година с трепет прекрачиха прага на училището  41 първокласници, които озариха с лъчезарните си усмивки украсените класни стаи. Първият учебен ден е празник за всеки българин, съхранил в себе си жажда за знание и преклонение към своите учители. В знак на уважение към училищната институцията и учителите всички малки, големи и още по-големи ученици и техните родители станаха емоционални свидетели на празничното начало на учебната година.

КЪМ ГАЛЕРИЯТА НА СЪБИТИЕТО