Детски усмивки и въодушевление породиха популярни футболисти в училището в Кресна

Навръх Никулден футболистите от Първа лига Кирил Десподов, Иван Караджов, Янко Сандански и Венцислав Бенгюзов зарадваха учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Кресна и създадоха един незабравими празник. Футболните звезди разказаха пред феновете си за първите стъпки във футбола, за успехите, които са постигнали и за трудностите, които са срещнали по време на своето израстване.
Вълнуващ момент за нашите герои на терен бе срещата им с първия учител по физическо възпитание – господин Иван Златков, който им връчи по една звезда на славата „ПОСЛАНИК НА „СУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” и апел – където и да отидат, каквото и да правят, винаги да се връщат в родното място, родния дом и родното училище! В знак на благодарност капитанът на националния отбор Кирил Десподов дари топки за възпитаниците на нашето училище и собствената си фланелка с номер 11, която бе подписана със следните слова: „Мечтайте смело, дерзайте и не спирайте да се развивате по пътя към вашите върхове!”
След като показаха част от своите успешни финтове на терен, футболистите отбелязаха, че образованието е изключително важно, че спортът и образованието трябва да вървят ръка за ръка и никога да не се отказват от мечтите си.
Кулминацията на събитието бе зрелищната среща на малки врати между професионалисти и тези, които са ги изградили като такива.
Накрая учениците имаха възможността да се докоснат до своите образци, да получат автографи и да си направят множество снимки.
С това звездно събитие поставяме началото на дейностите, свързани с честването на предстоящата юбилейна годишнина на нашето училище.