Откриване на учебната 2021-2022г. в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Кресна

Отново е 15 септември – ден, в който училището ни отваря гостоприемни врати и в него се завръщат детството, смехът и приятелството.
По този повод днес със слово на директора г-н Борис Иванов бе открита новата учебна година. Темата на тазгодишния празник бе „ХІІ + І”, защото главни герои в празничната програма бяха учениците от първи и от дванадесети клас, тези, за които учебната година е първа или последна. Първолачетата показаха своите словесно-изпълнителски и песенни умения, а водещата Цветелина Атанасова от 12. клас се обърна към своите съученици и носталгично им припомни позабравените вълнения и съмнения отпреди единадесет години и сподели своите смесени чувства, породени от тържеството и раздялата на предстоящото завършване. Петокласниците, които също имаха нов прогимназиален праг за прекрачване, се въплътиха в ролята на живи и говорещи, пътуващи през светове от знания учебници.
Приветствие към учениците произнесоха г-жа Аксиния Първанова – Божинова, родител на първокласник и г-жа Екатерина Димитрова, родител на дванадесетокласничка.
Отец Димитър излезе пред събралото се множество от ученици, учители и граждани и отправи молитвени думи за божие покровителство, благодат и защита за всички учещи и работещи в СУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Кресна. Благослови ги и ги насърчи за една по-здрава, светла и присъствена учебна година.
След края на тържеството дванадесетокласниците поведоха грижовно първолачетата към първия им учебен час, към първата им класна стая и към първите им учители.
Тази въвеждаща роля на зрелостниците не бе случайна, тя имаше своята символика. Беше знак и надежда за това, че всички преминали за първи път през дверите на училището ни, ще излязат след 12 години от същите врати успешно, възторжено и свободно.

СНИМКИ

ВИДЕО