Ден на търпението

Ден на търпението

По случай християнския празник Благовещение и Деня на търпението, отбелязан на 25 март, учениците от СУ „Св.Паисий Хилендарски“ се обединиха в символичния кръг на търпението и спокойствието.
В седмичните мероприятия учениците съвместно с община Кресна се присъединиха към идеята за взаимно уважение, разбирателство и търпение, които ще изградят устойчивост на цялото общество към предизвикателствата на времето. Под надслов „Не на дрогата, аз избрах алтернативата“ в няколко поредни дни се проведоха турнири по волейбол между ученици от гимназиален етап, както и между служители на общината и учители от училището.

Днешният ден започна с раздаването на питка с мед и пожелание за благи думи и добрини. Инициативите по класове и клубове разнообразиха празника, като най-малките получиха значки със слънчеви усмивки. Фоайето беше украсено с табла, изработени от ученици 6.-11.клас, а на поставения постер всеки желаещ можеше ръчно да напише своето послание. Обединени около думите за доброта и топлота във взаимоотношенията, учениците от 9.клас разказаха „Приказка за търпението“ и в 10 златни правила събраха добрите думи за търпението и толерантността. В кулминация на деня се превърна поставянето на „стъпала на доброто“, а пролетно настроение създаде засаждането на цветна леха в двора на училището. С призива „Нека доброто започне от нас!“ да поемем пътя към успеха, към духовността, към себепознанието.