Инициатива „Светлите очи на свободата“

Инициатива „Светлите очи на свободата“

В навечерието сме на 18 и 19 февруари – два дни, в които отново на бесилото ще увисне един от най-святите и достолепни синове на България, и с последен, но мощен мах ще зачеркне робството, ще ръсне семенца с надежда в тъгата, отчаянието и безверието и ще предизвести началото на независимостта ни .
Ще отбележим годишнината на този, който не доживя свободата, но промени представите ни за нея и се превърна в неин символ и предтеча.
И ако се запитаме защо в календара ни има два дни за почитане на подвига и безсмъртието на Левски, ще открием и отговора- защото саможертвата и дейността му са толкова величави, че не могат да се поберат само в един ден.
СУ „Св. Паисий Хилендарски” и Ателие за творческо писане „Ловци на фантазии” организират инициативата „Светлите очи на свободата”, с която призоваваме всички, които ценят високо морала, делото и саможертвата на Дякона, да запишат свое изпълнение на стихотворение, част от разказ за него или някоя от мислите му.
Левски е най-предаваният наш национален герой. Нека не му изменяме и ние. Нека с включването си в тази дейност дадем своя словесен знак за признателност към него и известим, че днес той ни е по-нужен от всякога.
Ние заявяваме своята съпричастност и пиетет към Апостола. А ти?
„Народе????”