Отбелязване на 1 ноември – Ден на народните будители

“Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и учи се на своя език.”

В годината, в която отбелязваме 300г. от рождението на нашия патрон Св. Паисий Хилендарски и 260г. от написването на неговата „История Славянобългарская“, учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ отдадоха своето преклонение пред многобройните духовници и книжовници, които са успели да съхранят българския език и култура и са изградили най-здравите и дълбоки корени на нашата нравственост.
Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни книжовници, просветители, духовници, творци, общественици, борци за свобода. На всеки от тях – поклон! Нека помним и тачим богатото си културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ.
Поклон пред будителите, които през многовековната ни история са отдавали своята преданост и патриотични дела в името на България!
Поклон пред будителите, изковали силата на българския дух, за да устои на бурите и винаги да изправя нашия горд и изстрадал народ!
Поклон пред будителите, които със силата на знанието, на ума и словото изградиха несломимата духовна мощ, която ни създава като нация и ни прави хората, които сме!

Честит празник на продължителите на великата традиция!
Честит празник на духовността!

1а. клас

1б. клас

2а. клас

2б. клас

3а. клас

3б. клас

4а. клас

4б. клас

5. и 6. клас